Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

3-5 Πηγάδια: ο επενδυτής μάς… εμβίτησε! Αγώνας δρόμου τώρα για τη λειτουργία του χιονοδρομικού από την ΤΑΒ

Οριστικό ‘όχι’ στη μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών είπε πριν από λίγη ώρα ο ενδιαφερόμενος επενδυτής. (Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμέμονται αυτή την ώρα στο δημοτικό συμβούλιο…) Οι επαχθείς όροι της σύμβασης και η άρνηση του επενδυτή να δώσει κάποιες εγγυητικές οδήγησαν σε μη υπογραφή της συμφωνίας. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι πέντε μέρες πριν από τα Χριστούγεννα καλείται πλέον η ΤΑΒ (σύμφωνα με το β΄ πλάνο του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με αρκετά προβλήματα και ελλείψεις, ειδικά στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. (Δεν είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε αν στο μεταξύ εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, μάλλον εγχώριοι αυτή τη φορά, το νέο ενδιαφέρον των οποίων ίσως λυτρώσει την ΤΑΒ και τον δήμο από το βαρύ φορτίο που καλούνται να σηκώσουν με τη διαχείριση μιας επιχείρησης στο ‘παρά πέντε’…)
Υπό το βάρος των νέων δεδομένων στα 3-5 Πηγάδια είναι όλα ρευστά. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΤΑΒ έκαναν σοβαρά λάθη στη διαχείριση της κατάστασης και υφίστανται ήδη τα επίχειρα και το πολιτικό κόστος. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το μέγιστο κόστος είναι αυτό που υφίσταται ήδη η Νάουσα και η περιοχή, με ένα χιονοδρομικό κέντρο, σημείο αναφοράς εδώ και 40 χρόνια, να γίνεται έρμαιο της προχειρότητας και των κακών εκτιμήσεων των διοικούντων. Οι κρατήσεις δωματίων στην ευρύτερη περιοχή είναι σαφώς μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ελέω κρίσης βασικά αλλά και λόγω της μη λειτουργίας του χιονοδρομικού. (Στο ξενοδοχείο οι εργαζόμενοι κρατούν εδώ και αρκετές μέρες λίστα αναμονής, μη γνωρίζοντας αν και πώς θα λειτουργήσει το κέντρο…)
Κατά τα άλλα, την Τετάρτη έρχεται χιονιάς, και η διοίκηση του δήμου Νάουσας και της ΤΑΒ καλείται να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που εδώ και μήνες στέλνει στην κερκίδα…