Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μην ψαρώνετε. Oδηγίες προς τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους


1] όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση.

2] δε δεχόμαστε καψόνια είτε ομαδικά είτε ατομικά. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία To ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή. Απαγορεύεται η γυμναστική μέσα στο θάλαμο, ακόμη και με το πρόσχημα της συμμετοχής βαθμοφόρου.

3]υπερασπιζόμαστε το χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.

4] απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές .λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.

5] επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να αρνηθούμε την παράνομη μετάθεση στην Κύπρο.

6] υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή.

7] απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

8] προειδοποιούμε τον αξιωματικό που μας δίνει αυθαίρετες διαταγές ότι θα βγούμε παραπονούμενοι. Σε περίπτωση που επιμένει τον εκθέτουμε στον ανώτερό του στην αναφορά. Μπορούμε να εκφράσουμε τα προσωπικά μας παράπονα διαδοχικά σε όλη την ιεραρχία φτάνοντας μέχρι και στον υπουργό άμυνας.

9] δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

10] υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με υπευθυνότητα ενημερώνουν τους συναδέλφους για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Συνάδελφοι θεωρούμε ότι μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, βγαίνοντας ατομικά και συλλογικά παραπονούμενοι, δημιουργώντας ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε κάθε μονάδα, δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι κάθε στιγμή δίπλα στο συνάδελφο φαντάρο και την οικογένεια του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ