Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Mια ανάσα από Άρη ο Μασάδο!

O Πορτογάλος Μανουέλ Μασάδο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Άρη και όπως όλα δείχνουν, ότι θα αποτελέσει τον διάδοχο του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο των «κιτρίνων»!
Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, για την επισημοποίηση της συμφωνίας απομένουν μόνο τα τυπικά, καθώς η A Bola παρουσιάζει το θέμα ως... τελειωμένο. «Ο Μασάδο στον Άρη» αναφέρει και τονίζει ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα θα εργαστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα και κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μετά το τέλος του, θα έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.
3.40 πληρώνει στην sportingbet η νίκη του Άρη επί του Ατρόμητου
 
Ο Μασάδο έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στις ακαδημίες της Βιτόρια Γκιμαράες και το 2000 ανέλαβε της τύχες της Μορεϊρένσε, οδηγώντας την μέσα σε δύο χρόνια από την τρίτη στην πρώτη κατηγορία! Το 2005 ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Γκιμαράες, οδηγώντας την στην πέμπτη θέση, ενώ την επόμενη χρονιά πήγε στην Νασιονάλ και την έβγαλε στην Ευρώπη. Πέρασε από Ακαδέμικα και Μπράγκα, ενώ επέστρεψε το 2008 στην Νασιονάλ, την οποία οδήγησε στην τέταρτη θέση. 
 
Ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε για λίγο καιρό εκτός πάγκων και πέρυσι επέστρεψε στην Γκιμαράες, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε με 6-2 από την Πόρτο και μέχρι την 5η θέση του Πρωταθλήματος. Στα προκριματικά του Europa League ωστόσο υπέστη ταπεινωτικές ήττες (6-0 και 0-4) από την Ατλέτικο Μαδρίτης, γεγονός που τον οδήγησε στην έξοδο.
 
Πλέον, ετοιμάζεται να τεστάρει τις ικανότητές του και στην χώρα μας, βρισκόμενος κοντά στην... ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου του Άρη! Το 2007 μάλιστα είχε επισκεφτεί ως αντίπαλος το «Κλεανθης Βικελίδης», στο 1-1 των «κίτρινων» με την Μπράγκα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!